estar_be

PER A INSTITUTS

L’Oficina Jove de la Selva impulsa un seguit de projecte dirigits als instituts de la comarca. Aquestes accions són desenvolupades per l’equip de tècnics i tèquines de joventut, o impulsats conjuntament.

NUCLI JOVE

Conjunt de xerrades i tallers dirigides a l’alumnat dels instituts on es pretén sensibilitzar els i les joves en relació amb diferents àmbits personals i laborals, com ara la cohesió de grup, l’ús i abús de les xarxes socials, la igualtat de gènere, la interculturalitat, les habilitats per accedir al món laboral, etc., i capacitar-los/es perquè esdevinguin persones crítiques, equànimes i autònomes, capaces de portar a terme els seu projecte de vida així com poder incidir en el model de societat actual.

TROBADA DELEGATS/DES DE LA SELVA

Projecte de formació i participació centrat en una trobada de delegats i delegades de 2on d’ESO dels centres educatius de tota la comarca per tal d’orientar i formar els delegats/ades en eines que els siguin útils a l’hora de dur a terme els rols que els pertoquen als seus respectius centres com a representants de l’alumnat.

FORMACIÓ DE DELEGATS/DES

Formació als i les delegades dels instituts per tal de facilitar a aquests joves recursos per a dinamitzar la participació dels companys i companyes de la classe. El projecte contempla la realització de diverses sessions formatives que pretenen acompanyar un procés de participació en el marc de les hores de tutoria de l’institut, liderat pels delegat i delegades, i que té com a resultat el desenvolupament d’accions significatives per part de l’alumnat.

FORMACIÓ DE PROFESSORAT

L’Oficina Jove de la Selva ofereix un seguit de formacions per al professorat de secundària i professionals de joventut per tal que es puguin continuar formant en la seva tasca d’atenció i acompanyament a la persona jove. En la majoria dels casos aquestes formacions es fan amb el suport dels Serveis Educatius de la Selva.