estar_be

ESTAR BÉ

La joventut és una etapa amb moltes iniciacions i pràctiques que afecten la salut. Des del servei de salut de l’Oficina Jove de la Selva oferim un acompanyament personalitzat, proper i de qualitat sobre informació, dubtes i problemàtiques relacionades amb la salut a persones joves de 12 i 29. Proporcionem informació sobre portals web amb informació contrastada i recursos sobre temàtiques diverses de salut. A més, si tens una problemàtica concreta, podem derivar als serveis especialitzats més propers. També fem activitats de sensibilització, tallers i formació per a espais i grups de joves en temes de dispensació responsable d’alcohol, sexualitat, gènere, alimentació saludable, etc.

BENESTAR EMOCIONAL I SOCIAL

Com em sento i com em relaciono amb les altres persones? Aquí trobaràs informació sobre relacions entre iguals, afectivitat, estima, amistat, emocions i sentiments, conflicte, violència, assetjament, bullying, mediació i gestió de conflictes, salut mental, depressió, estrès, angoixa, TDAH, autolesions….

Aquí més recursos disponibles.

IMATGE CORPORAL

Estar a gust amb el propi cos és molt important! Et facilitem informació sobre alimentació saludable, trastorns alimentaris, anorèxia, bulímia, vigorèxia, obesitat, menjar ràpid, culte obsessiu al cos, autoimatge, tatuatges, piercings, dilatacions, escarificacions…

Aquí més recursos disponibles.

AFECTIVITAT I SEXUALITAT

La sexualitat va molt més enllà de les relacions sexuals amb altres persones! Totes i tots tenim una sexualitat des que naixem, que va canviant al llarg de la nostra vida, i pot incloure moltíssimes coses: plaer, sexe, amor, emocions i sentiments, masturbació, menstruació, regla, compreses, copa menstrual, orientació sexual, diversitat sexual, LGTBIQ+, mètodes anticonceptius, avortament, infeccions de transmissió sexual, orgasme, pastilla del dia després, embaràs, abús o agressió sexual,  porno, ciberassetjament, ejaculació… Estar informat/da és clau per prendre les millors decisions, així que aquí et deixem alguns enllaços amb informació de salut sexual i reproductiva. I recorda que si tens dubtes pots contactar amb l’Oficina Jove de la Selva! 

Aquí més recursos disponibles.

DROGUES I ADDICCIONS

Consumir substàncies com alcohol, tabac, cànnabis, porros, begudes energètiques, cocaïna, pastilles i drogues de disseny, LSD i altres al·lucinògens, heroïna… pot comportar problemes. Si consumeixes, és molt important que t’informis bé per evitar situacions de risc relacionades amb el consum. Però les drogues no és a l’única cosa a la qual ens podem enganxar: cada vegada hi ha més les addiccions a les pantalles, a jocs, etc. Informa’t i decideix amb consciència!

Aquí més recursos disponibles.