CUL INQUIET

Inicia el Cul Inquiet, la jornada organitzada per l’Oficina Jove de la Selva i els i les professionals de joventut de la comarca, que té per objectiu fomentar la creació cultural entre els i les joves a partir d’activitats on les persones participants poden fer un tastet d’una disciplina artística i a l’hora conèixer altres joves amb qui compartir inquietuds i motivacions.


L’Oficina Jove impulsa el projecte comarcal Cul Inquiet com un espai on els i les joves puguin experimentar a través de la cultura en una jornada dinàmica, formativa i vivencial. Aquest any es va replantejar el format de la trobada passant d’una única jornada intensiva a tres trobades on cada una d’elles se centra en una disciplina artística diferent. Amb aquest nou format es prioritza la descentralització de les activitats per tal d’augmentar la presència al territori i poder aprofundir en cada una de les propostes culturals.


El projecte arrenca amb la temàtica del grafit i ho fa amb una sessió al Casal de Joves de Tossa de Mar. Aquest estiu un total d’11 municipis de la comarca participaran del Cul Inquiet on grups de joves de cada poble realitzaran els grafits amb el missatge compartit de “La cultura és…”. Els propers municipis participants són Anglès, Arbúcies, Caldes de Malavella, Hostalric, Breda, Riudellots, Sils, Vidreres, Santa Coloma de Farners i Massanes.

La representació de la comèdia «La porta oberta» de Teatre de Cambra al teatre Centre Cultural Parroquial de La Cellera de Ter, amb prop de 50 persones assistents, tanca el projecte Cul Inquiet de l’Oficina Jove de la Selva. El Cul Inquiet 2020 ha desenvolupat un total de 13 accions en onze municipis de la Selva al voltant de tres temàtiques culturals: el graffiti, el teatre-fòrum i el disseny gràfic.

Aquesta tercera edició ha estat molt marcada per l’evolució de la Covid-19 i per l’adaptació de les accions a les mesures d’higiene i seguretat. Eguany s’ha apostat per un format descentralitzat, itinerant i en petits grups que ha permès arribir a un públic jove divers, augmentar representativitat a la comarca i que les persones participants hagin pogut experimentar el procés de creació cultural i artística a partir d’una proposta dinàmica, formativa i vivencial.

Des de l’Oficina Jove fem una valoració positiva de les accions i destaquem la bona assistència que hi ha hagut als diversos tallers, amb un total de 223 persones participants. A continuiació fem un resum de les activitats:

  1. Durant els mesos d’estiu s’ha treballat l’art del graffiti amb diversos grups de joves on han participat 153 joves de 10 municipis de la Selva. Si vols saber-ne més consulta la notícia informativa.
  2. Dues sessions de teatre-fòrum per a joves a Arbúcies i La Cellera de Ter amb un total de 68 participants.
  3. Vinculació de dues persones joves en el disseny i creació de la nova web de l’Oficina Jove, com a una primera oportunitat laboral i d’experimentació en l’àmbit del disseny gràfic i web i la programació.

Galeria d’imatges del Cul Inquiet 2020:

Teatre-fòrum per a joves amb una comèdia de Teatre de Cambra (La Cellera de Ter)
Teatre-fòrum per a joves amb una comèdia de Teatre de Cambra (La Cellera de Ter)
Teatre-fòrum per a joves amb una comèdia de Teatre de Cambra (Arbúcies)
Joves de Sils
Joves de Caldes de Malavella
Joves de Breda