PATIS ARTÍSTICS

Patis artístics és un cicle d’intervencions artístiques que té per objectiu acostar la cultura als i les joves de 12 a 18 anys de la comarca de la Selva i ho fa oferint espectacles de diverses disciplines artístiques a les hores del pati dels centres d’educació secundària.

A més, aquesta iniciativa vol visibilitzar i promoure als i les artistes joves de la comarca. Per això, s’ha elaborat un catàleg amb els 10 artistes participants que ofereixen espectacles diversos del món del circ, la música, la dansa, el teatre o la màgia. En total es realitzen 20 actuacions en 14 instituts de la comarca.

La participació juvenil és un element clau del projecte on els i les joves dels instituts han decidit les temàtiques artístiques dels seu interès, ja sigui votant la temàtica o directament l’artista, a través de les hores de tutoria o un formulari online. Aquestes actuacions volen servir com a impuls per generar una oferta cultural destinada a aquest públic, com a consumidors o com a creadors, a través de l’institut o altres equipaments municipals. En aquest sentit s’ha volgut incorporar la col·laboració dels diferents agents educatius de la comunitat amb la finalitat de multiplicar les oportunitats d’aprenentatge i avançar cap a l’igualtat d’oportunitats en l’accés a la cultura.

Vídeo resum Patis Artístics 2022