PATIS ARTÍSTICS

Patis artístics és un cicle d’intervencions artístiques que té per objectiu acostar la cultura als i les joves de 12 a 18 anys de la comarca de la Selva i ho fa oferint espectacles de diverses disciplines artístiques a les hores del pati dels centres d’educació secundària.

A més, aquesta iniciativa vol visibilitzar i promoure als i les artistes joves de la comarca. Per això, en cada edició s’ha elaborat un catàleg amb els 10 artistes participants que ofereixen espectacles diversos del món del circ, la música, la dansa, el teatre o la màgia. El 2022 s’han fet un total de 20 actuacions en 14 instituts de la comarca i el 2023 també s’han fet 20 actuacions però en 12 instituts.

La participació juvenil és un element clau del projecte on els i les joves dels instituts han decidit les temàtiques artístiques dels seu interès, ja sigui votant la temàtica o directament l’artista, a través de les hores de tutoria o un formulari online. Aquestes actuacions volen servir com a impuls per generar una oferta cultural destinada a aquest públic, com a consumidors o com a creadors, a través de l’institut o altres equipaments municipals.

Aquest projecte, però, no es vol quedar només en aquestes actuacions puntuals, sinó que gràcies al treball conjunt dels diferents agents i de les persones joves, aquestes actuacions puguin esdevenir una espurna per anar més enllà i contribuir a fer néixer altres projectes. En aquest sentit s’ha volgut incorporar la col·laboració dels diferents agents educatius de la comunitat i als i a les joves amb la finalitat de multiplicar les oportunitats d’aprenentatge i avançar cap a l’igualtat d’oportunitats en l’accés a la cultura.

Patis artísics contempla doncs dues fases de treball: la primera d’inici del projecte amb la realització d’actuacions a proposta de l’Oficina Jove de la Selva, i la segona combina aquesta fase amb la creació d’una comissió encarregada de donar continuitat al projecte tot adaptat a la idiosincràsia de cada centre educatiu i cada municipi.

Aquest projecte es dur a terme amb el suport de la Diputació de Girona.

Catàleg d’artsites joves 2023

Catàleg d’artsites joves 2022

Recull de vídeos del 2023

Recull de vídeos del 2022