Reforçament d’habilitats socioeducatives: promovent les pràctiques restauratives.

Com cada any, l’Oficina Jove de la Selva i el Centre de Recursos Pedagògics de la Selva I organitzen una formació destinada al professorat d’educació secundària i professionals de joventut de la comarca de la Selva.

Enguany la formació anirà al voltant de les pràctiques restauratives en el treball amb els adolescents i joves. Aquesta es farà a la Biblioteca Joan Vinyoli de Santa Coloma de Farners els dies 3 i 5 de juliol de 9 a 14h.

Aquesta formació anirà a càrrec del professor Ferran Erra, mestre i educador social especialitzat en aquesta temàtica.

La formació pretén donar a conèixer una metodologia pedagògica, i també una actitud enfront la vida, que vol i pot adaptar-se als programes ja establerts, oferint un enfocament conceptual i una eina pràctica de treball per optimitzar la tasca educativa quotidiana que es desenvolupa amb els infants i adolescents.

L’aplicació d’aquesta metodologia implica la participació directa dels propis infants o joves, donat que el procés de capacitació que es proposa té com a principal objectiu contribuir a promoure la presa de responsabilitat dels propis joves pels actes comesos i fer-los partíceps activament, tant en la resolució dels conflictes, com en treballar per la prevenció d’aquests.

L’objectiu és resoldre els problemes que sorgeixen de la pròpia convivència jutjant els fets i no les persones, i reparant els danys sempre que sigui possible.

Aquí trobaràs tota la d’informació i el formulari d’inscripció