Comença la III edició del projecte Patis Artístics

Després de la bona acollida que ha tingut el projecte Patis Artístics en les seves dues edicions, aquest mes de maig ha iniciat la tercera edició amb noves propostes artístiques. Aquest projecte comarcal, impulsat per l’Oficina Jove de la Selva, té per objectiu acostar la cultura als i a les joves de 12 a 18 anys a través d’espectacles de petit format durant les hores del pati dels centres d’educació secundària. 

Enguany, a banda de les actuacions al patis, es vol seguir promovent les accions que s’encaixen dins la segona fase del projecte, que planteja la creació de comissions formades per joves, professionals de joventut i altres agents del poble per tal d’obrir espais a la creació artística per part del jovent i donar continuïtat al projecte des dels propis municipis. Una de les novetats és, en els municipis que apostin per aquesta segona fase, realitzar alguna actuació en un espai municipal fora dels instituts, com per exemple un equipament juvenil. 

Cada any s’ha ofert un total de 20 actuacions en els diversos instituts de la comarca, i hi participen uns 10 artistes joves que són els encarregats dels espectacles. Aquest curs són 9 artistes i combinen propostes de circ, teatre, música, màgia i dansa que s’han presentat en el Catàleg d’artistes joves participants 2024

Un punt clau de Patis artístics és la seva difusió a través de les xarxes socials tant dels ajuntaments participants com de l’Oficina Jove, ja que vol servir d’altaveu i promocionar els artistes joves de la comarca en la seva trajectòria professional i a l’hora que aquests puguin servir de referents d’altres joves amb aquest interès. Per això es fa el catàleg d’artistes, es compte amb un mur i una tela amb el logo del projecte que serveix d’escenari als patis, es publica una imatge de cada actuació i es fa un vídeo final.

Aquest projecte posa al centre el treball comunitari com un dels eixos principals, potenciant la col·laboració entre alumnat, professorat, joves artistes i professionals de joventut de la comarca. 

La primera actuació d’aquest 2024 serà a l’institut de Tossa de Mar amb l’espectacle de dansa urbana de Like a dream.

Patis Artístics ha tingut en compte el Dossier de professionals d’arts escèniques i música de la Selva 2024 fet des de Selva Cultura del Consell Comarcal de la Selva a l’hora de configurar la proposta d’artistes joves.  

Patis Artístics rep el suport de la DG Joventut i la Diputació de Girona, així com d’alguns ajuntaments de la comarca que han apostat per seguir oferint actuacions al llarg del curs. 

Per veure els vídeos del 2022 i 2023 ho pots fer aquí.