TORNA LA MÀGIA AMB LA FORMACIÓ DE PREMONITORS/ES A LA SELVA

L’Oficina Jove de la Selva organitza una formació comarcal de premonitors i premonitores de lleure on hi ha participat 18 municipis i més de 100 persones joves. 

La tercera edició de la formació de premonitors i premonitores de lleure d’àmbit comarcal consolida l’èxit d’aquest projecte i reafirma l’alt interès del jovent per aquest àmbit. Enguany ha augmentat el nombre de municipis implicats i de referents de joventut del territori participants, essent doncs un dels projectes de l’Oficina Jove de referència. 

Aquesta tercera edició ha constat d’una primera jornada formativa a cada municipi o zona i una segona jornada d’abast comarcal a Riudellots de la Selva on han assistit un total de 108 joves. Aquest any s’ha realitzat entre el 25 i 26 de març als municipis i el 27 de març la trobada comarcal.

Aquesta formació va destinada a joves de la Selva nascuts el 2008, 2007 i 2006 (entre 16 i 17 anys) interessats en el món de lleure educatiu i que volen introduir-se en aquest sector professional. 

A través de dinàmiques i de jocs s’ha treballat els conceptes bàsics de l’educació en valors i les habilitats i competències que ha de tenir una persona per exercir de premoni. Per això s’ha facilitat recursos per tal que les persones participants tinguin eines útils que puguin posar en pràctica, com per exemple tipus de jocs, planificació d’activitats, eix d’animació, temes a treballar amb els infants, entre d’altres. A més s’ha realitzat una càpsula formativa sobre benestar emocional, analitzant com estem en aquest moment i fent èmfasi en l’educació emocional.

Aquesta formació ha girat al voltant d’un fil conductor, “La poció màgica de premonis”, on els i les persones joves participants han hagut de trobar els ingredients per crear la poció màgica que conté els elements necessaris per ser premonitor/a de lleure i que s’han après al llarg de la formació.

Aquest projecte es valora molt positivament ja que ha acollit 18 municipis de la Selva, dos més que l’edició anterior, i 108 joves d’arreu de la comarca com Hostalric, Massanes, Sant Feliu de Buixalleu, Fogars de la Selva, Riells i Viabrea, Breda, Arbúcies, Sant Hilari Sacalm, Sils, Riudellots de la Selva, Santa Coloma de Farners, Anglès, La Cellera de Ter, Sant Julià del Llor i Bonmatí, Amer, Tossa de Mar,  Riudarenes o Vidreres. A més, joves de Blanes i Lloret de Mar s’han afegit a la formació de Tossa de Mar.

Aquesta acció està dins el pla d’actuació anual de l’Oficina Jove de la Selva i s’emmarca dins el projecte Ocell de Foc.

Aquí pots veure el vídeo resum de la formació comarcal de premonitors/es de lleure.