ALUMNES DE SANTA COLOMA DE FARNERS EXPLOREN EL SEU FUTUR A L’OFICINA JOVE DE LA SELVA

Alumnat dels Cicles Formatius de Grau Mitjà i Superior de Santa Coloma de Farners Visita l’Oficina Jove de la Selva com a part del Projecte “Pack Futur”.

Ahir, l’Oficina Jove de la Selva va rebre les visites dels estudiants de segon curs dels cicles formatius de grau mitjà i superior de l’Institut públic de Santa Coloma de Farners. Aquesta iniciativa, que es desenvolupa en el marc del projecte “Pack Futur”, és una col·laboració entre l’Oficina Jove de la Selva i la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners.

El projecte “Pack Futur” té com a objectiu principal informar i preparar a les persones joves per a la seva futura transició al món laboral, proporcionant-los les eines i recursos necessaris per afrontar aquesta etapa crucial de les seves vides. Durant el curs escolar 2023–2024, aquest projecte ha estat implementat amb èxit, amb la participació activa de l’equip directiu i professorat dels cicles formatius de l’Institut de Santa Coloma de Farners.

Les activitats desenvolupades en el marc del projecte inclouen dinàmiques a l’Oficina Jove de la Selva per a conèixer els serveis disponibles i tallers pràctics dins i fora de les aules, entre elles la participació en la jornada Connecta’t a l’Empresa organitzada pel mateix institut els quals l’OJS portarà a terme la dinàmica “Trajectòries formatives de diferents joves de la Selva”. Aquestes activitats han estat dissenyades específicament per abordar temes rellevants com el desenvolupament de competències emocionals, l’autoconeixement i la gestió de l’estrès, tot promocionant el benestar integral dels participants. Amb un especial èmfasi en la salut mental, el projecte reconeix la importància crítica de cuidar aquest aspecte en tot moment, però sobretot durant els moments de canvis al llarg de la vida.

L’alumnat participant és dels cicles Formatius de Gestió Administrativa, Administració i Finances, Educació Infantil, Integració Social, Atenció a les persones amb situació de dependència i Instal·lacions elèctriques i automàtiques.

Aquesta iniciativa forma part del projecte Ocell de Foc Gironès – la Selva, amb l’objectiu general de fomentar la inserció laboral dels joves, promoure la seva autonomia i obtingui eines i recursos que ajudin a la seva gestió emocional i el seu benestar.