MÀXIMA PARTICIPACIÓ A LA JORNADA DE DELEGATS I DELEGADES COMARCAL

L’Oficina Jove de la Selva ha organitzat la VI Jornada de delegats i delegades de la comarca de la Selva que ha gaudit d’una alta participació per part dels instituts, amb la presència de 21 centres d’educació secundària, sis més que l’edició passada. 

Aquesta jornada de formació de delegats i delegades de 2on d’ESO s’ha dut a terme a Vidreres i ha acollit 135 joves per tal de treballar habilitats i competències encarades a  millorar la seva funció a l’aula.

Aquesta edició ha estat la més multitudinàries de les que s’ha realitzat fins ara, tant pel que fa a nombre d’instituts, alumnat i professorat, essent un dels projectes consolidats i d’èxit de l’Oficina Jove.

També s’ha fet una formació per a les 38 persones tutores en la que s’ha treballat  temes clau com la participació i l’acció tutorial al centre. El professorat ha destacat la importància de crear espais on compartir recursos i idees que ajudin a introduir petits canvis per avançar en aquesta línia. 

Aquesta iniciativa es desenvolupa amb la participació del conjunt de professionals de joventut de la comarca, i amb el suport dels ajuntaments que s’encarreguen del transport de l’alumnat.

L’objectiu de la jornada és, a través d’un eix conductor, reflexionar i adquirir eines pràctiques que facilitin el desenvolupament de les funcions del delegat/da. Això es fa a través de diverses dinàmiques vivencials per tal d’integrar els coneixements bàsics i també les eines per a poder-les aplicar després a l’aula. 

Les valoracions fetes per part de l’alumnat són molt positives, especialment pel fet de compartir el dia amb joves d’altres instituts i adquirir punts de vista diversos.

Aquest projecte s’emmarca en el Pla d’acció Comarcal de l’Oficina Jove de la Selva del Consell Comarcal de la Selva i en els Plans Locals dels ajuntaments selvatans i compta amb el suport de la Direcció General de Joventut i la Direcció General d’Economia Social i Solidària a través del programa Ocell de Foc per millorar la salut mental de les persones joves.