20 actuacions artístiques als instituts de la comarca en la II edició de Patis Artístics

Després de la bona acollida que va tenir el projecte Patis Artístics el curs passat, enguany finalitza la segona edició reafirmant-se com a una proposta d’èxit i es consolida en alguns municipis com a projecte propi. 

Aquest projecte comarcal, impulsat per l’Oficina Jove de la Selva, té per objectiu acostar la cultura als i a les joves de 12 a 18 anys a través d’espectacles de petit format durant les hores del pati dels centres d’educació secundària. 

Enguany s’han dut a terme 20 actuacions en un total de 14 instituts de la Selva, i s’han incorporat nous joves artistes de la comarca presentats en el Catàleg d’artistes joves participants 2023

Aquest projecte posa al centre el treball comunitari com un dels eixos principals, potenciant la col·laboració entre alumnat, professorat, joves artistes i professionals de joventut de la comarca. 

Una de les novetats d’enguany és que alguns municipis ja han iniciat la segona fase del projecte, que planteja la creació de comissions formades per joves, professionals de joventut i altres agents del municipi per tal de donar continuïtat al projecte potenciant la creació artística per part del jovent, ja sigui en el marc de l’institut o d’altres equipaments municipals, com els espais joves.

Patis Artístics rep el suport de la DG Joventut i la Diputació de Girona, així com d’alguns ajuntaments de la comarca que han apostat per seguir oferint actuacions al llarg del curs.