El linkedIn, una eina per buscar feina

Segurament heu sentit a parlar del LinkedIn, l’heu fet servir mai? Si estàs en procés de recerca de feina, has de tenir en compte aquesta xarxa social!

Què és?

LinkedIn és una xarxa social centrada en les relacions professionals. Va ser fundada l’any 2002 i s’ha convertit ràpidament en la xarxa social més gran per a professionals, amb més de 800 milions d’usuaris a tot el món. Aquesta xarxa social se centra en les connexions laborals, l’oportunitat de feina, el desenvolupament professional i la interacció amb altres professionals.

Com funciona?

LinkedIn permet als usuaris crear perfils que actuen com currículums en línia. Aquests perfils inclouen informació com la teva experiència laboral, educació, habilitats, recomanacions i contactes. Amb un perfil creat, pots utilitzar la plataforma per connectar amb altres professionals, seguir empreses i publicar contingut relacionat amb el teu sector o els teus interessos. També pots unir-te a grups i participar en converses significatives relacionades amb els teus interessos professionals.

Tanmateix, és una eina potent per a la cerca de feina, ja que empreses i reclutadors la fan servir per publicar ofertes de feina i buscar candidats qualificats. Pots personalitzar les teves preferències de cerca per rebre notificacions sobre oportunitats laborals que coincideixin amb el teu perfil.

Quines oportunitats ofereix?

Connectar amb persones i establir vincle amb companys i companyes de feina, de la facultat, clients, influencers… i connectar amb persones amb els teus mateixos interessos professionals.

Consultar les novetats dels teus contactes a través del feed de notícies on apareixen les actualitzacions dels teus contactes. També té un buscador on pots cercar informació que et sigui d’interès.

Publicar articles i compartir-los en una mena de blog de la mateixa plataforma. Pots exposar tot allò que creguis convenient. Aquestes publicacions solen generar moltes interaccions i són revisades tant per empreses com per reclutadors per entendre millor el teu perfil, les teves habilitats i interessos.

Crear grups on es comparteixen continguts i es fan debats sobre temes d’interès pels membres del grup.

Cerca feina a través d’un buscador específic que té la mateixa xarxa social. Es poden aplicar filtres d’ubicació, nivell d’experiència… i ordenar els resultats per la data de publicació.

Per què és important tenir un perfil a LinkedIn?

Visibilitat professional: Un perfil actiu a LinkedIn et fa més visible dins de la teva indústria, augmentant la teva credibilitat i atractiu per a oportunitats professionals.

Recerca de feina: Moltes empreses i reclutadors utilitzen LinkedIn per identificar candidats. Tenir un perfil ben elaborat incrementa les teves possibilitats de ser contactat per ofertes de feina atractives.

Creixement de la xarxa de contactes: LinkedIn t’ajuda a establir connexions valuoses per a la teva carrera, oferint oportunitats de col·laboració, aprenentatge i referències.

Compartir coneixements i experiència: Pots fer ús de LinkedIn per compartir articles, idees i experiència dins del teu camp, establint la teva autoritat i influència.

Desenvolupament professional: LinkedIn ofereix recursos educatius com cursos en línia i contingut relacionat amb el desenvolupament professional.

Si estàs en recerca de feina, és essencial diversificar les teves estratègies. Pots explorar l’ús de diverses fonts, com borses de treball generalistes i especialitzades, consultar amb oficines d’assessorament ocupacional, i també considerar la creació i manteniment d’un perfil a LinkedIn. No obstant això, és crucial destacar que un perfil a LinkedIn requereix atenció i compromís constants, per tant, un cop hagis creat el teu perfil, serà fonamental dedicar-li temps i actualitzar-lo regularment.