Finalitzen les Brigades Jove a la comarca de la Selva, amb 81 joves participants de 12 municipis.

S’han finalitzat la majoria de les Brigades Jove de la comarca, un programa destinat a donar primeres oportunitats laborals a les persones joves. Aquest any el projecte s’ha realitzat a un total de 12 municipis de la comarca, sent un total de 81 persones joves participants.

En el transcurs d’aquest projecte, l’Oficina Jove de la Selva ha ofert, com cada any una formació pels i les joves participants al projecte. Enguany s’ha realitzat aquesta formació a 11 brigades de la comarca els quals aquest any ha estat un mica diferent ja que través del projecte Ocell de Foc Gironès – La Selva ha permés fer un treball tant individual com grupal sobre la gestió emocional, l’autoconeixement i l’autoestima elements essencials per a la recerca de feina i l’inici al món laboral. Aquesta formació l’ha portat a terme l’Oficina Jove de la Selva conjuntament amb la Naila Martínez psicòloga i terapeuta Gestalt. 

Les Brigades Jove representen una oportunitat per a les persones joves d’adquirir competències clau, com l’organització o la responsabilitat, desenvolupar habilitats socials i enriquir el currículum.  Els i les participants han treballat en diverses àrees dels ajuntaments corresponents, com la neteja i manteniment d’espais públics, suport als casals de lleure, atenció a la ciutadania, així com altres tasques d’utilitat pública.

Aquesta experiència ha permès als joves descobrir les seves capacitats i desenvolupar habilitats de treball en equip, comunicació i presa de decisions, entre altres. Des de l’Oficina Jove de la Selva es valora molt positivament el resultat d’aquest projecte, ja que obtenir les primeres experiències laborals aporta als joves una valuosa oportunitat de creixement personal i professional.