L’Oficina Jove realitza més visites de comprovació a activitats de lleure en un estiu d’alt risc

Enguany la comarca de la Selva ha acollit 284 activitats de lleure durant l’estiu entre casals de vacances i esportius, colònies, camps de treball, estades o campus esportius, rutes i acampades. Totes aquestes activitats han atès un gran nombre d’infants que han pogut gaudir d’activitats en un estiu molt marcat per les restriccions per la sequera i el risc d’incendi.

Aquest tipus d’activitat són imprescindibles per garantir la conciliació familiar durant les vacances escolars i oferir temps d’oci de qualitat pels menors. 

La Direcció General de Joventut té delegades les competències als consell comarcals en matèria de seguiment i comprovació de les diferents activitats de lleure amb menors de 18 anys que es realitzen a Catalunya. Des de l’Oficina Jove en vetllem pel compliment de la normativa que regeix el decret de lleure 267/2016. Per això, l’equip tècnic ens desplacem in situ per veure i comprovar com s’estan desenvolupant els casals d’estiu, les colònies i fins i tot acampades i rutes en diferents poblacions de la comarca.

Enguany s’han realitzat 42 visites de comprovació al llarg del mes de juliol. A més, també s’ha dut a terme una tasca d’assessorament i resolució de dubtes a les entitats organitzadores, i s’ha anat actualitzant la informació en relació a les mesures de prevenció tant pel risc d’incendis com de la sequera. 

Per l’Oficina Jove de la Selva, la promoció del lleure educatiu va més enllà de la competència de comprovació de les activitats durant l’estiu. Al llarg de l’any es fa ressó de les formacions de director/a i monitor/a de lleure que es fan al territori, i realitza el projecte comarcal de formació de premonitors/es en un format d’una única jornada intensiva on, aquest 2023, han aprticipat 150 joves de diversos municipis de la Selva.