L’Oficina Jove de la Selva organitza un intercanvi entre joves de Gal·les i de la comarca

5 joves de la Selva viatgen a Cardiff durant una setmana per conèixer altres models de voluntariat juvenil

Aquest mes de juliol l’Oficina Jove de la Selva ha participat d’un primer intercanvi juvenil que s’ha impulsat des del servei de mobilitat internacional de la pròpia oficina i l’entitat gal·lesa Skills and Volunteering Cymru. Aquest intercanvi s’ha fet en el marc de la col·laboració internacional per tal de promoure l’associacionisme, el voluntariat i la participació juvenil.

En aquesta primera experiència de mobilitat internacional hi han participat 5 joves de diversos municipis de la comarca, i 10 joves de Gal·les, d’entre 18 i 25 anys. L’objectiu d’aquest intercanvi és conèixer diferents models de participació i voluntariat juvenil, així com viure una experiència engrescadora, de convivència internacional i una oportunitat per practicar l’anglès. 

L’intercanvi s’ha dut a terme en dues fases. Durant la primera s’han fet varies trobades online per conèixer-se entre el jovent i preparar part de l’intercanvi. En aquesta fase també vam rebre dos referents de l’entitat gal·lesa que ens van visitar per conèixer de primera mà l’Oficina Jove i els projectes de col·laboració de la comarca. La segona fase són els intercanvis presencials tant a Catalunya com a Gal·les.

Del 8 al 15 de juliol el grup gal·lès ha estat a Tossa de Mar i, conjuntament al grup de joves catalanes, han visitat diversos projectes de la Selva que promouen el voluntariat internacional, com la Fundació Mona, situada a Riudellots de la Selva, i la Fundació Emys, a Riudarenes. També han organitzat un matí de jocs pel casal d’estiu jove de Tossa de Mar, i han realitzat una activitat de neteja de platja i enquesta de recollida d’informació a peu de platja amb un posterior taller de coneixença de la flora i fauna del Mediterrani amb el camp de treball Estades Marines de Xatrac. Finalment han visitat l’equipament de l’Estació Jove i el servei de Salut Jove de Girona, referents a la província, i han gaudit de l’entorn i d’algunes activitats d’oci i turisme.

L’última setmana de juliol, el grup de joves catalanes, amb dues referents de l’Oficina Jove de la Selva, han viatjat a Cardiff on han realitzat diverses activitats per conèixer els programes de voluntariat de l’organització Skills and Volunteering Cymru, especialment amb el col·lectiu de persones amb diversitat funcional. 

Des de l’Oficina Jove de la Selva es valora molt positivament aquest projecte tant per l’experiència personal que viuen els i les joves, com per l’oportunitat d’establir contactes i col·laboració amb altres entitats i organismes juvenils tant internacional com de la Unió Europea. 

En aquest primer intercanvi ha estat subvencionat a través de l’entitat gal·lesa i ha comptat amb el suport de d’Europa Direct i Ocell de Foc.

En aquest vídeo pots veure un resum de l’intercanvi.

Recull d’imatges de l’intercanvi: