L’OFICINA JOVE ORGANITZA UNA XERRADA DAVANT LA PREVISIÓ D’UN ESTIU COMPLICAT

La situació de sequera actual i l’efecte directe que té sobre l’augment del risc d’incendis sumat amb la previsió d’altes temperatures obliguen a les administracions a començar a prendre mesures de cara a l’estiu.

L’any passat en motiu de l’onada de calor ja es van haver de prendre mesures i fins i tot suspenent determinades activitats.

L’Oficina Jove i el Consell Esportiu del Consell Comarcal de la Selva organitza cada any abans de la campanya d’activitats d’estiu de lleure una xerrada informativa amb els cossos d’emergències (Mossos d’Esquadra, Agents Rurals i Bombers). Aquesta iniciativa està adreçada a administracions, empreses i entitats que organitzen activitats de lleure amb menors d’edat a l’aire lliure o bé que alguna de les seves activitats ho és. 

El proper 24 de maig a les 19 h, a la seu del Consell Comarcal de la Selva al pg. Sant Salvador 25-27 de Santa Coloma de Farners, tindrà lloc la xerrada d’enguany en la que ja han confirmat la participació dels cossos d’emergències i de representants de la Direcció General de Joventut.

Els darrers anys han estat especialment complicats per tothom, especialment per la pandèmia provocada pel Covid-19 (2020 i 2021)  i per l’episodi de calor viscut l’any passat (2022). Això ha obligat tant a les administracions responsables com a les entitats organitzadores a prendre mesures i ajustar la planificació i l’organització segons el context.

Les previsions per aquest estiu de moment no són gens bones. La sequera i les altes temperatures preveuen un estiu complicat per a tothom, especialment pels més petits i joves que participen en activitats de lleure a l’aire lliure. Sobretot perquè aquesta situació afectarà directament a l’augment del risc d’incendi forestal i també a les afectacions per la calor als participants menors d’edat a les activitats de lleure d’aquest estiu.

Per poder participar a la xerrada cal fer la inscripció prèvia a través d’aquest formulari: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScoYRS52MGO8RyEEWxflHGfTtSducayUCfsKTkHEqU0sopCoA/viewform