Finalitza el Cicle de xerrades per a famílies i joves

Al llarg del mes de març i abril s’ha dut a terme la tercera edició del cicle de xerrades i tallers per a famílies i joves organitzat per l’Oficina Jove de la Selva i l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners. 

Aquest cicle de xerrades pretén acostar temàtiques d’interès juvenil i obrir un espai d’informació i resolució de dubtes tant per les persones joves interessades com per les famílies. 

Enguany s’han ofert sis xerrades de les quals dues les ha realitzat l’equip de l’Oficina Jove de la Selva, i quatre formen part del catàleg de la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil. Aquest any també s’ha combinat el format presencial i online, facilitant així la participació i la disponibilitat del màxim de públic possible. 

Els temes que s’han tractat han estat principalment al voltant de la trajectòria professional i les opcions de voluntariat, tant aquí com a l’estranger. Concretament el mes de març es van dur a terme les xerrades sobre les opcions laborals i formatives després de l’ESO i voluntariat a l’estranger, i el mes d’abril sobre opcions de treball o voluntariat a l’estiu, com trobar la primera feina i estudiar a l’estranger. 

De totes les xerrades, les que han generat més interès han estat aquelles relacionades amb les opcions de viure una experiència internacional, ja sigui estudiar, treballar o fer un voluntariat. 

En aquest sentit, el Servei de Mobilitat Internacional de l’Oficina Jove de la Selva realitza assessoraments individuals per tal d’acompanyar al jovent a decidir quines opcions els interessa més així com proporcionant informació dels diferents programes i oportunitats per fer una estada internacional ja sigui per estudis, idiomes, treball o fer un voluntariat. L’Oficina Jove de la Selva és una entitat d’enviament del Cos Europeu de Solidaritat.