Comença la II edició del projecte comarcal Patis Artístics

Després de la bona acollida que va tenir el projecte Patis Artístics l’any passat, aquest mes d’abril inicia la segona edició amb noves propostes artístiques. Aquest projecte comarcal, impulsat per l’Oficina Jove de la Selva, té per objectiu acostar la cultura als i a les joves de 12 a 18 anys a través d’espectacles de petit format durant les hores del pati dels centres d’educació secundària. 

En la primera edició es van dur a terme 19 actuacions en un total de 17 instituts de la Selva, i van participar 10 artistes joves que van ser els encarregats dels espectacles que van combinar propostes de circ, teatre, música, màgia i dansa. Aquest any s’han incorporat nous joves artistes de la comarca presentats en el Catàleg d’artistes joves participants 2023

Aquest projecte posa al centre el treball comunitari com un dels eixos principals, potenciant la col·laboració entre alumnat, professorat, joves artistes i professionals de joventut de la comarca. 

Una de les novetats d’enguany és que alguns municipis puguin iniciar la segona fase del projecte, que planteja la creació de comissions formades per joves, professionals de joventut i altres agents del municipi per tal d’obrir espais a la creació artística per part del jovent, ja sigui en el marc de l’institut o d’altres equipaments municipals, com els espais joves.

La primera actuació d’aquest 2023 ha estat a l’institut d’Anglès amb l’espectacle de circ i dansa Binari, de la companyia De Lirios.

Actualment el Consell Comarcal de la Selva està realitzant dos projectes que volen promoure la creació cultura entre el col·lectiu jove i en els instituts. Per una banda, Artistes a l’aula, des de Selva Cultura, que vol posar en relació l’alumnat i els creadors culturals per tal de despertar la sensibilitat envers les arts escèniques fent un treball dins  les aules. I d’altra banda, Patis Artístics. Ambdós projectes es realitzen amb agents que formen part del Dossier de professionals d’arts escèniques i música de la Selva 2023.

Patis Artístics rep el suport de la DG Joventut i la Diputació de Girona, així com d’alguns ajuntaments de la comarca que han apostat per seguir oferint actuacions al llarg del curs.