PROP DE 150 JOVES DE LA SELVA PARTICIPEN EN UNA FORMACIÓ DE PREMONITOR/A DE LLEURE

Enguany l’Oficina Jove de la Selva recupera el projecte de formació de premonitors i premonitores a nivell comarcal després de tres anys com a conseqüència de les restriccions i mesures de prevenció per la Covid19. 

Aquesta segona edició s’ha fet en un format renovat i amb la implicació de 16 municipis de la comarca i de les persones referents de joventut del territori. La proposta d’aquest any s’ha dut a terme en dos dies de formació, el primer a cada municipi participant i el segon en una trobada comarcal a Fogars de la Selva on han participat prop de 150 joves.

Aquesta formació s’ha destinat a joves de la Selva d’entre 15 i 17 anys interessats en el món de lleure educatiu i que volen introduir-se en aquest sector professional. 

A través de dinàmiques i de jocs s’ha treballat els conceptes bàsics de l’educació en valors i les habilitats i competències que ha de tenir una persona per exercir de premoni. S’ha realitzat també una càpsula formativa sobre salut mental, molt enfocada a l’educació emocional. Finalment, s’ha facilitat recursos per tal que les persones participants tinguin eines útils que puguin posar en pràctica.

Aquest projecte es valora molt positivament ja que ha acollit joves de 16 municipis d’arreu de la comarca com Hostalric, Massanes, Sant Feliu de Buixalleu, Fogars de la Selva, Riells i Viabrea, Breda, Arbúcies, Sant Hilari Sacalm, Sils, Riudellots de la Selva, Santa Coloma de Farners, Anglès, La Cellera de Ter, Sant Julià del Llor i Bonmatí, Amer i Riudarenes.

Aquesta acció està forma part del pla d’actuació anual de l’Oficina Jove de la Selva i s’emmarca dins el projecte Ocell de Foc.