TRAJECTÒRIES A LA JORNADA CONNECTA’T A L’EMPRESA

L’Oficina Jove de la Selva ha participat a la primera jornada organitzada per l’institut de Santa Coloma de Farners anomenada connecta’t a l’empresa a través del projecte Trajectòries. 

L’institut de Santa Coloma de Farners va organitzar el passat 30 de març la primera jornada connecta’t a l’empresa amb l’objectiu de connectar l’alumnat dels cicles formatius amb el món laboral de l’entorn, per tal de crear xarxa i donar resposta a les demandes del mercat laboral actual.

En aquesta jornada van participar empreses i representants de la província de Girona i l’Oficina Jove de la Selva realitzant una xerrada en el marc del projecte trajectòries i amb la presència i participació de les persones joves que han fet possible el projecte.

La presentació de la jornada, que es va fer al Lotus Blau, la va portar a terme la directora de l’institut, Dolors Oliveras i juntament amb l’alcalde de Santa Coloma de Farners, Joan Martí, la directora dels serveis territorials d’Economia i Hisenda, Raquel Robert i el conseller d’empresa i ocupació del Consell Comarcal de la Selva, Eudard Colomé.

Al llarg del matí es van dur a terme ponències relacionades amb el món laboral, dues d’aquestes van ser la que van portar a terme les tècniques de l’Oficina Jove de la Selva exposant, conjuntament amb persones joves de la comarca de la Selva, les diverses opcions formatives que existeixen a través de les experiències de les persones joves participants. Les ponències van ser al matí i a la tarda arribant així a aproximadament 200 persones joves estudiants de cicles formatius.

El projecte trajectòries té molt a veure amb els camins que les persones escollim al llarg de la nostra vida. És un projecte que neix davant la situació d’incertesa i angoixa que moltes persones joves tenen a l’hora de prendre una decisió. L’alumnat de cicles acabarà aviat els seus estudis i hauran de prendre una decisió “continuen estudiant?, comencen a treballar?, on busquen feina?, de què poden treballar amb aquests estudis?, què demanen les empreses per entrar al món laboral?

Prendre una decisió en qualsevol moment de la vida pot comportar moments de nervis, pressió, incertesa… . Aquestes emocions són normals. No és una decisió fàcil i ajuda molt tenir informació sobre les múltiples opcions que hi ha. Per això es presenta el projecte trajectòries, per donar a conèixer experiències de primera mà de persones joves que han passat per aquest mateix moment i han tingut trajectòries completament diferents.

Es poden trobar les 20 experiències de persones joves al nostre canal de youtube @oficinajovedelaselva a la llista de reproducció anomenada Trajectòries. Volem agrair la participació de les persones joves al projecte i la seva predisposició de realitzar tot tipus d’accions vinculades amb el projecte i a l’institut per haver-nos convidat a participar en la jornada.

La xerrada ha anat a càrrec de les tècniques de l’Oficina Jove de la Selva amb el suport del projecte Ocell de Foc Selva-Gironès.