INAUGURARAN TRES NOUS ESPAIS JOVES A LA COMARCA

S’obren tres equipaments municipals nous destinats a la població jove a la Selva.

En les properes setmanes Anglès, la Cellera de Ter i Hostalric comptaran amb 3 nous espais municipals destinats a la població juvenil dels seus respectius municipis. 

Els espais joves són equipaments públics destinats a la població adolescent i jove en el qual s’hi desenvolupen activitats d’oci, lleure, culturals i també formatives i alhora funcionen com punts d’informació juvenil en diversos àmbits, com el formatiu, laboral i associatiu, entre d’altres.

Aquests espais compten amb la dinamització d’una professional que atén a les persones joves generant espais de participació i dinamització. També són punts de referència de les polítiques municipals de joventut i serveixen per establir contactes i sinergies amb la població jove. A continuació us els presentem:

Un dels projectes més votats dels pressupostos participatius del municipi d’Hostalric va ser l’obertura d’un espai jove. És per això que a principis d’octubre es va obrir l’Espai Jove d’Hostalric destinat a joves a partir de dotze anys. Aquest està ubicat al soterrani de la Domus, prop de la biblioteca Modest Salse i Camarasa i l’Oficina de Turisme. Aquest equipament és lluminós i espaiós, i conté diverses zones; una aula per estudiar o fer manualitats, un espai de consulta amb ordinadors i accés a wifi, una zona de lectura i de jocs de taula amb material adquirit gràcies a la biblioteca, un espai de trobada amb sofàs i pufs, una cuina i un espai diàfan amb la possibilitat d’utilitzat el ping-pong, futbolí, fer xerrades…

Està obert els dimecres i divendres de 16:30 h a 19:30 h i s’han combinat tardes obertes amb activitats programades. La mitjana de joves que assisteixen actualment és de 20 joves, sent el divendres a la tarda la franja on més joves van. Simultàniament s’ha fet difusió del projecte a l’alumnat d’ESO de l’institut Vescomtat de Cabrera i a les xarxes socials de l’Ajuntament d’Hostalric i del Punt d’Informació Juvenil. A partir del mes de desembre s’iniciarà una programació d’activitats variades (lleure, lúdic, creativitat, formació, salut…) que es publicarà a les xarxes socials de l’Ajuntament. Les persones joves també podran fer propostes d’activitats a realitzar i opinar sobre com volen l’espai i quines necessitats o interessos pot respondre.

El 28 de desembre es farà la inauguració que està organitzada per les professionals de joventut de l’Ajuntament i la col·laboració de les mateixes persones joves que assisteixen regularment a l’espai.

En el cas d’Anglès, la demanda d’un espai de referència pels i les adolescents i joves fa anys que hi és però fins ara no s’hi ha apostat clarament. L’Espai Jove d’Anglès està ubicat a la sala annexa a la Fontbernat, que té entrada pels jardins de Can Cendra. 

Aquest novembre i desembre s’ha iniciat la dinamització de l’equipament amb activitats organitzades un dimarts cada quinze dies. Aquesta dinamització s’ha pogut impulsar gràcies a la contractació de la figura de la tècnica dinamitzadora a través d’un conveni amb l’Oficina Jove de la Selva del Consell Comarcal. 

A partir del gener s’obrirà cada dijous de 16:00-19:00 hores i de moment, les dues tardes que s’ha obert, s’hi han passat una quinzena d’adolescents, alguns d’ells per a participar de les activitats programades (jocs de taula i tarda de reptes), d’altres encuriosits/des per a conèixer l’espai i la proposta. Des de l’Àrea de Joventut és valora molt positivament tant l’obertura de l’espai com l’assistència per part del jovent.

Malgrat l’espai encara s’està adequant, el proper divendres 23 de desembre a la tarda es farà la inauguració. La idea és anar construint l’espai entre totes (com per exemple fer uns sofas de palets, aconseguir un futbolí, etc.), i per això animem als adolescents i joves, i també a les seves famílies, a venir, proposar i participar d’aquest nou equipament que creiem molt necessari al municipi i a la zona. 

Per estar al dia podeu seguir el compte d’Instagram @joventut.anglescat.

La dinamització jove a la Cellera de Ter per fi té un espai clar de referència: l’Escorxador, ubicat al camí de la Font Picant nº1. Aquest és un equipament municipal cultural i polivalent i per tant no és un espai jove exclusiu. 

Aquest equipament disposa d’un despatx/magatzem que utilitzen les entitats Joventut Calabutí i Acció Cultural Cellera i també un petit espai pel personal tècnic de joventut de l’Ajuntament. A més hi ha la sala polivalent que és on s’hi ha iniciat les dinamitzacions juvenils i on en principi s’hi han d’anar fent activitats de tot tipus. De moment l’oferta per part de joventut és d’un dimarts cada quinze dies, però a partir del gener es farà cada dimarts de 16:00-19:00 hores. Ara per ara, s’hi han fet tres activitats diferents: una trobada amb jocs, dinàmiques i berenar només per l’alumnat de 1er d’ESO que el curs passat va formar part del projecte Petits Implicats, un taller de lightpainting i una tarda de jocs de taula i ping-pong. 

Esperem que l’Escorxador es vagi consolidant i que esdevingui un espai cultural i juvenil de referència pel municipi. Si no us voleu perdre res del que s’hi faci, segueix el compte d’Instagram @joventut.lacelleradeter.

A la comarca de la Selva hi ha un total de 14 espais joves que donen servei a més de la meitat de la població jove que hi ha a la comarca. A més, a aquests equipaments, se li ha de sumar l’Oficina Jove de la Selva, l’equipament juvenil d’àmbit comarcal. Consulta el llistat de les poblacions que disposen d’espai jove:

 • Anglès
 • Blanes
 • Breda
 • Caldes de Malavella
 • La Cellera de Ter 
 • Hostalric
 • Lloret de Mar
 • Riells i Viabrea
 • Riudellots de la Selva
 • Santa Coloma de Farners
 • Sils
 • Tossa
 • Vidreres
 • Vilobí d’Onyar