La primera edició de Patis Artístics finalitza amb 19 actuacions en 14 instituts de la Selva

Aquest projecte ha estat impulsat per l’Oficina Jove de la Selva i hi ha participat alumnat, professorat, joves artistes i professionals de joventut de la comarca.

La finalitat de Patis Artístics és acostar la cultura als i les joves de 12 a 18 anys i ho ha fet oferint espectacles de diverses disciplines artístiques a les hores del pati dels centres d’educació secundària. Això ha permès visibilitzar i promoure als i les artistes joves de la comarca, que han estat els encarregats dels espectacles. 

Alhora s’ha comptat amb la participació de l’alumnat en el procés de decisió de l’actuació a fer a cada institut, ja sigui votant la temàtica o directament l’artista, a través de les hores de tutoria, les hores de pati o un formulari online. 

En aquesta primera edició uns 4.310 persones joves d’entre 12 i 18 anys de la comarca han visualitzat un mínim d’una actuació. La valoració de les actuacions ha estat positiva tant per part de l’alumnat com dels i les artistes, i l’Oficina Jove preveu una segona edició. 

Les 19 actuacions realitzades s’han dut a terme gràcies a la participació de 10 joves artistes de la Selva amb espectacles de circ, màgia, música, dansa o teatre. 

També es preveu que la segona fase del projecte, que alguns instituts ja han realitzat, doni continuïtat a la iniciativa. Aquesta segona fase preveu la creació de comissions formades per joves, professionals de joventut i altres agents del municipi per tal d’obrir espais a la creació artística per part del jovent, ja sigui en el marc de l’institut o d’altres equipaments municipals, com els espais joves.

Patis Artístics rep el suport de la DG Joventut i la Diputació de Girona, així com alguns ajuntaments de la comarca que han apostat per seguir oferint actuacions al llarg del curs. Per conèixer les obres presentades i conèixer els artistes, l’Oficina Jove ha elaborat un catàleg que es pot consultar aquí

Aquest vídeo resum fa un recull del projecte i està previst publicar-lo a les xarxes socials de l’Oficina, així com les càpsules audiovisuals on presentem algunes actuacions.