3 RECURSOS CLAUS PER BUSCAR FEINA A L’ESTRANGER

Obre’t al món i amplia la teva recerca de feina a la Unió Europea

En un món cada cop més global, el mercat de treball també ha esdevingut global i són moltes les persones joves que busquen oportunitats laborals més enllà de les seves fronteres. 

Són moltes les persones joves que busquen oportunitats laborals més enllà de les seves fronteres. Si trobar feina ja és una tasca complexa, aventurar-se a fer-ho a un país estranger, encara pot resultar més difícil. Per això us presentem 3 recursos claus que us poden ajudar en la recerca d’una feina a Europa.

European Job Days: És un portal web que ofereix esdeveniments online on et presenten els mercats de treball dels diferents països de la Unió Europea. Es pot participar en aquestes fires virtuals registran-te en cada un dels esdeveniments. En aquestes fires t’expliquen quin mercat de treball té més oportunitats laborals,  quins sectors són els més demandats i quins perfils professionals estan buscant.  

El portal també permet fer cerques per empreses i companyies i també per ofertes de feina. Utilitzant els filtres, podràs seleccionar per països, àmbits laborals o nivell formatiu. 

A continuació t’informem de les propers fires que es realitzaran en el portal:

Eures: La xarxa Eures és el conjunt dels serveis públics d’ocupació de diferents països de la Unió Europea. Aquesta xarxa està formada per assessors especialitzats que et donaran suport i acompanyament en la recerca d’ofertes de feina. El portal EURES és una borsa de treball online, que et permet registra-se i buscar ofertes de feina arreu del continent. 

La cerca es pot fer mitjançant filtres segons el país, el tipus de feina que busques, el tipus de contracte i de jornada laboral, etc… 

També et donen suport en l’elaboració del currículum i de com fer una bona candidatura. També realitzen esdeveniments puntuals de recerca de treballadors i fan processos de selecció presencials amb empreses d’arreu de la Unió Europea. 

Per exemple, el proper 2 i 3 de novembre un equip tècnic dels serveis públics d’ocupació austríacs (personal EURES) de la regió de Vorarlberg realitzarà entrevistes a Barcelona o per videoconferència cercant personal per la temporada d’hivern 2022/2023. En concret busquen perfils professionals vinculats a l’hostaleria (cambrers, cuiners, cambrers de pis, recepcionista,…). 

A Catalunya hi ha 4 assessors EURES repartits per les diverses demarcacions. Per contactar amb l’assessor EURES de Girona ho pots fer mitjançant email a [email protected]

Euraxess: És un portal especialitzat per a investigadors i persones que estan fent recerca acadèmica. Et permet buscar ofertes de feina però alhora també oportunitats de finançament per continuar la teva recerca i investigació. Pots buscar organitzacions que estiguin buscant perfils acadèmics concrets o també presentar la teva candidatura com a emprenedor/a. 

Com en els altres portals, la cerca d’oportunitats es fa a través de filtres segons el país de destí, el tipus d’oportunitat que busques o la durada de la estancia. 

A part d’aquests tres recursos que t’acabem de presentar, n’hi ha d’altres de més específics segons sectors professionals o inclús per països. 

Des del servei de mobilitat internacional de l’Oficina Jove, t’acompanyem en el procés de recerca de feina a l’estranger. T’orientem i assessorem quina pot ser la millor opció per a tu i et posem en contacte amb els diversos serveis i recursos especialitzats per tal d’assolir amb èxit els teus propòsits.

Pots demanar hora per fer una atenció individualitzada de mobilitat internacional al 678 650 464 o per correu electrònic a [email protected]