BEQUES PER ESTUDIANTS UNIVERSITARIS

Si el pròxim curs estudiaràs a la universitat, has de tenir en compte que pots demanar beques i ajuts per fer front a les despeses que se’n deriven.

Quines beques existeixen per a estudiants universitaris?

  • Beca de caràcter general del Ministeri d’Educació i Formació Professional (GRAL)
  • Beca Equitat (EQUITAT): per sol·licitar-la cal que cursis estudis de grau o de màster habilitat en una universitat pública de Catalunya (UdL, UdG, UAB, UOC, UPF, UPC, UB o URV) o alguns dels centres adscrits relacionats en la convocatòria.

Ambdues beques es convoquen cada curs acadèmic i s’ha de demanar cada any. En el cas que se us atorguin les dues, només podreu beneficiar-vos d’una d’elles, la més favorable.

Com es sol·liciten aquestes beques?

Els requisits per demanar la beca equitat són:

  • Tenir nacionalitat espanyola o de qualsevol estat membre de la Unió Europea. Pel que fa als estudiants no comunitaris, s’aplica el que disposa la normativa sobre drets i llibertats dels estrangers a Espanya i la seva integració social. Aquest requisit s’ha de complir a 31 de desembre de 2021.
  • Estar matriculat d’estudis universitaris oficials de grau o de màster universitari en una de les universitats públiques de Catalunya o a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) el curs 2022-2023. Per optar a la beca Equitat, en cas de cursar estudis oficials de màster universitari, caldrà que el màster sigui un màster universitari habilitant.

Existeix també una beca pels estudiants que cursen l’últim curs de grau o màster:

Beca de col·laboració: destinada a estudiants matriculats a l’últim curs de grau o màster per  realitzar tasques d’investigació en departaments universitaris. El termini per demanar-la és del 16 de juny al 20 de setembre i es pot fer a través del web: https://www.educacionyfp.gob.es/servicios-al-ciudadano/catalogo/estudiantes/becas-ayudas/para-estudiar/universidad/grado/becas-colaboracion.html

I una altra beca de la Fundació Adecco per a estudiants de màster, grau i FP amb un certificat de discapacitat igual o superior al 33%. Aquesta beca estar oberta fins al 30 de setembre a les 18h i es pot demanar al web https://fundacionadecco.org/becas-y-ayudas/becas-2022-en-master-grado-o-fp-para-personas-con-discapacidad/?gclid=EAIaIQobChMI3OGrw_qL-QIVCQGLCh3Q9wx_EAAYASAAEgLN1PD_BwE

Finalment, comentar-vos que heu de tenir en compte que, a part de les beques esmentades, les universitats també compten amb programes d’ajut i beques. Podeu consultar les de la vostra universitat a:

Si teniu algun dubte sobre quina beca demanar, no dubtis en trucar a l’Oficina Jove de la Selva i demanar hora amb nosaltres.