ELS PATIS ES CONVERTEIXEN EN ESCENARI PELS ARTISTES JOVES DE LA SELVA

Una desena d’artistes joves de la Selva actuaran als patis de catorze instituts de la Selva per promocionar l’accés a la cultura dels i les joves durant el curs escolar.

El projecte ”Patis Artístics” està impulsat per l’Oficina Jove de la Selva i rep el suport de la DG Joventut i la Diputació de Girona.

L’Oficina Jove de la Selva impulsa un nou projecte comarcal que té per objectiu acostar la cultura als i les joves de 12 a 18 anys i ho fa oferint espectacles de diverses disciplines artístiques a les hores del pati dels centres d’educació secundària. A més, aquesta iniciativa vol visibilitzar i promoure als i les artistes joves de la comarca, que han estat els encarregats dels espectacles. 

Un total de 10 artistes del món del circ, la música, la dansa, el teatre o la màgia participen en aquesta acció que ofereix 20 actuacions en 14 instituts del territori i que preveu tenir un alt impacte entre l’alumnat. 

Per tal de donar a conèixer els artistes, des de l’Oficina Jove s’ha elaborat un catàleg amb els 10 joves participants que s’ha presentat als instituts i que es pot consultar aquí

L’oferta cultural per a moltes persones joves als municipis de la Selva és insuficient. Són pocs els espais destinats al foment de la creació cultural juvenil, tant col·lectiva com individual, més enllà dels centres privats, sovint poc accessibles pel col·lectiu jove. Per afavorir la creació cultural juvenil creiem imprescindible fomentar el seu accés i consum, així com trobar noves propostes i nous espais i mitjans d’expressió que no només passin per les pantalles i que alhora responguin a les seves inquietuds. 

Patis Artístics proposa, d’una banda, oferir una programació cultural de petit format durant les hores del pati en alguns instituts de la comarca, i d’altra banda, implicar l’alumnat tant en el disseny de la programació com en el procés de creació artística, amb l’objectiu que cada municipi es pugui apropiar el projecte. En aquest sentit s’ha volgut incorporar la col·laboració dels diferents agents educatius de la comunitat amb la finalitat de multiplicar les oportunitats d’aprenentatge i avançar cap a l’igualtat d’oportunitats en l’accés a la cultura.

La participació juvenil ha estat un element clau del projecte on les persones joves dels instituts han decidit les temàtiques artístiques dels seu interès, ja sigui votant la temàtica o directament l’artista, a través de les hores de tutoria, les hores de pati o un formulari online. 

Amb l’espectacle de circ slackline de Flavio Salgueiro a l’institut Anton Busquets i Punset de Sant Hilari Sacalm s’enceta el cicle d’actuacions. Al llarg del mes de juny, setembre i octubre tindran lloc la resta de les actuacions que es podran seguir a través de l’instagram de l’Oficina Jove i a finals del mes d’octubre es publicarà un vídeo final del projecte.Patis Artístics és un projecte de l‘Oficina Jove de la Selva, amb la participació de les persones professionals de joventut dels municipis de la comarca, els centres de secundària, l’alumnat, altres agents culturals de la comarca i amb el suport de la DG de Joventut i la Diputació de Girona.