FORMACIÓ DE PREMONITORS/ES ARREU DE LA COMARCA

Joves de la comarca de la Selva d’entre 15 i 17 anys han pogut formar-se com a premonitors/es en diferents municipis

Durant els mesos de primavera les àrees de joventut de diversos ajuntaments de la comarca de la Selva han organitzat diferents formacions de premonitors/es, com ara Santa Coloma de Farners, els municipis que formen part de Ter Brugent (la Cellera del Ter, Amer, Bonmatí i Sant Julià del Llor i Anglès) i els municipis de la Selva Sud (Hostalric, Breda, Fogars de la Selva, Massanes, Sant Feliu de Buixalleu i Riells i Viabrea). Aquestes formacions han generat un gran interès i hi ha hagut una molt bona participació. Així mateix, els municipis de Sils, Caldes de Malavella o Maçanet de la Selva ja tenen data per realitzar-ne en els pròxims mesos.

Les formacions de premonitors/es van destinades a joves entre 15 i 17 anys amb interès per l’educació en el lleure. 

L’objectiu general d’aquestes formacions és que els i les joves participants adquireixin una visió àmplia i general del món del lleure així com obtenir recursos i eines en aquest camp. La metodologia que s’utilitza per a formar a les persones joves és la mateixa utilitzada en aquest món, és a dir, a través de dinàmiques participatives, l’educació en valors, jocs, tallers, entre d’altres. Al finalitzar aquestes formacions les persones participants obtenen un certificat d’assistència.  

Cal tenir present que aquesta tipologia de cursos no estan especialment pensats per anar després a treballar, sinó més aviat com a element de formació i creixement personal a més d’experimentar si l’educació en el lleure és del seu interès i puguin posteriorment formar-se com a monitors/es de lleure.

En aquest sentit, segons la normativa de lleure, les persones ajudants de monitors/es (premonitors/es) que tenen entre 16 i 17 any es consideren personal de suport logístic, és a dir, donen suport i ajuden en les activitats de lleure i esportives, però sense estar al càrrec dels i de les menors participants. Aquesta figura permet al jovent introduir-se al mercat laboral en un àmbit motivador i alhora agafar experiència de cara a una trajectòria professional com a monitor/a.