UN ANY DE VOLUNTARIAT A ÀUSTRIA

El Cos Europeu de Solidaritat, voluntariat de llarga durada a Europa.

La Paula és una jove d’Anglès que ja fa mesos que està a Àustria, en concret a Engelhartszell, per realitzar un projecte de voluntariat del Cos Europeu de Solidaritat (CES).

La seva aventura va començar el passat 29 d’octubre del 2021 i fins al setembre d’aquest any, estarà realitzant un voluntariat en una entitat del municipi que treballa amb persones amb problemes de salut mental. La seva experiència serà compartida amb altres joves europeus, en concret la Paula ja ha conviscut amb voluntaris de França, Rússia, Turquia, Sevilla, Itàlia, Ucraïna i Turquia. I és que una de les coses que t’ofereix un voluntariat internacional és l’intercanvi cultural i moltes noves amistats.

Però no només això, la Paula també està aprenent alemany. El programa del Cos Europeu de Solidaritat t’ofereix un curs d’idiomes, que en el cas de la Paula és de 3 dies a la setmana de 9:00 a 11:45h. De fet ja s’ha tret l’A1 d’Alemany i continua la seva formació per millorar l’idioma. Alhora, el fet d’estar en contacte amb altres persones joves d’arreu d’Europa, practica bastant l’anglès i el seu perfeccionament també és notable.

Durant tot el període del voluntariat, el projecte ofereix unes formacions específiques, una a l’arribada dels voluntaris i una altre a la meitat del voluntariat. En aquests espais formatius es troben amb voluntaris d’arreu d’Àustria que també estan en el marc del projecte de CES. El voluntariat també li deixa temps lliure i la Paula està coneixent altres zones del país fent excursions amb les noves amistats i altres voluntaris.

I com s’ho va fer la Paula per realitzar aquest projecte? Doncs es va acostar a l’Oficina Jove de la Selva i la vam assessorar i acompanyar en tot el procés de selecció del projecte, tràmits i contacte amb l’entitat d’acollida.

Si tens ganes de viure una experiència de voluntariat, no t’ho pensis més, acosta’t a l’Oficina Jove i demana pel servei de mobilitat internacional!