L’ASSETJAMENT ESCOLAR A LA QUARTA SESSIÓ DE LES XERRADES PER A FAMÍLIES I JOVES

El pròxim dimecres 16 de febrer a les 19:00h al Cercle Jove tindrà lloc la quarta sessió del cicle de xerrades per a famílies i joves “Prevenció, detecció i actuació davant l’assetjament i ciberassetjament escolar”

Si bé l’assetjament escolar és un fenomen que ha existit sempre, en l’actualitat tota la societat, i en especial la comunitat educativa, està més sensibilitzada.

L’escola i la família són els principals espais de socialització d’infants i joves en què es poden donar situacions de conflicte i de maltractament entre iguals. També són el marc idoni on implementar estratègies de prevenció, detecció i actuació que facilitin la creació d’un clima de convivència positiu.

En aquest sentit, cal incidir en la necessitat que tothom, alumnat, professorat i famílies, s’impliqui de forma positiva davant les situacions d’assetjament

Des de l’Oficina Jove i les diferents regidories de joventut dels Ajuntaments de la comarca es fan intervencions en els propis centres educatius però també considerem important donar eines i recursos a les famílies, ja que tenen un paper clau en la prevenció, detecció i intervenció davant l’assetjament i sobretot en relació al ciberassetjament, atès que aquest es produeix, en general, fora del centre.

Per aquest motiu s’ha inclòs una sessió d’aquesta temàtica dintre del cicle de xerrades per a famílies i joves impulsat per l’Oficina Jove i l’Àrea de Joventut de Santa Coloma de Farners que va començar el passat mes d’octubre. 

Concretament el pròxim dimecres 16 de febrer a les 19h al Cercle Jove tindrà lloc la xerrada “Prevenció, detecció i actuació davant l’assetjament i ciberassetjament escolar” a càrrec de la Fundació SEER.

Aquesta sessió està especialment pensada per a famílies (mares, pares, tutors,es legals…) i es tractarà com transformar l’assetjament escolar des de una mirada socioemocional que ens ajudi a donar profunditat i amplitud en el seu abordatge.

Totes aquelles persones interessades caldrà que s’inscriguin en AQUEST LINK.