UN GRUP DE JOVES PRENEN LA CÀMERA I LA VEU PER EXPLICAR COM VEUEN EL SEU FUTUR

El documental “Set vides projectades” ha estat impulsat per l’Oficina Jove de la Selva i dirigit pel periodista i documentalista Daniel Carrasco.

Un grup de joves de la comarca de la Selva ha estat treballant durant tot l’any 2021 en l’elaboració d’un documental sobre la seva realitat i com veuen el seu futur.

El projecte Vides Projectades va sorgir durant el 2021 amb la necessitat de donar veu a les persones joves i crear conjuntament un documental que les permeti expressar les seves vivències, inquietuds i pensaments. 

Aquest projecte es va iniciar el mes d’abril, amb un càsting i seguidament es van fer un seguit de sessions formatives en l’àmbit audiovisual a càrrec del periodista i documentalista Dani Carrasco i amb el suport dels i les tècniques de l’Oficina Jove de la Selva. Durant aquestes sessions també es va dedicar un espai en definir el documental (creació del guió, tria de les localitzacions, de les persones entrevistades, línia argumental…). Durant els mesos juliol, setembre i octubre s’han realitzat les gravacions i finalment el mes de novembre s’ha fet tota la part de postproducció. 

“El documental és la peça final de tot el procés, que ha estat totalment participatiu en totes les fases. Les mateixes persones joves, després d’un càsting i unes formacions, han estat  les encarregades de pensar i fer els guions, les gravacions i també les declaracions.“ Elisabet Quintà, tècnica de l’Oficina Jove de la Selva.

Així doncs, més enllà del resultat final, l’objectiu del projecte de l’Oficina Jove de la Selva ha estat posar el focus en el procés de realització i producció, que va iniciar-se en els càstings, passant per la formació bàsica i després en la gravació i postproducció del documental. 

Tot aquest procés ha culminat amb el documental Set vides projectades. 

El proper dia 12 de desembre de 2021 a les 18h a l’Auditori de Santa Coloma de Farners tindrà lloc la première (l’estrena) de l’obra amb un debat posterior amb els seus protagonistes. També s’està valorant de projectar el documental en diferents espais joves i instituts de la comarca de la Selva.

El documental ha tingut el suport del Consell Comarcal de la Selva,  la Diputació de Girona i la Direcció General de Joventut.