L’OFICINA JOVE ENGEGA UNA CAMPANYA PER VISIBILITZAR LES VIOLÈNCIES MASCLISTES

L’Oficina Jove de la Selva es suma un any més al Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones que té lloc cada 25 de novembre i aquest any ho ha fet amb una campanya per fer aflorar aquelles violències masclistes invisibilitzades.

«Visibilitzem les violències masclistes» és el lema de la campanya que ha posat en marxa l’Oficina Jove de La Selva amb motiu de la jornada del 25 de novembre. La iniciativa per reivindicar l’eliminació de la violència contra les dones va començar el dijous passat i té com a finalitat afavorir la reflexió i fer aflorar aquelles violències masclistes que estan invisibilitzades.

Per aquest motiu, cada dia des de fa una setmana s’han penjat diferents missatges a les xarxes socials com ara “que et sentis pressionada per tenir relacions sexuals, també és violència”, “que et toquin el cul en un concert sense permís, també és violència” o “que es masturbin davant teu sense consentiment, també és violència” entre altres. 

A més, durant tota aquesta setmana també s’estan portat a terme diferents accions descentralitzades arreu de la comarca per continuar treballant l’eliminació de les violències masclistes com ara tallers d’autodefensa feminista, xerrades o activitats en les hores dels patis dels instituts.

Des de l’Oficina Jove de la Selva considerem que tot i avançar en la identificació  i  visibilització de totes les violències masclistes queda encara un llarg camí en la  conscienciació social de les mateixes, i és per això que apostem per un treball constant i durant tot l’any en aquest àmbit per tal d’arribar a que les dones gaudeixin de vides lliures i  dignes, en qualsevol dels espais i àmbits.