Encara no coneixes el projecte “Trajectòries”?

El novembre de 2020 l’oficina jove de la Selva va impulsar un nou projecte per tal de visibilitzar diverses trajectòries formatives de joves de la comarca. El projecte va sorgir a partir de la necessitat detectada en les atencions del servei de treball i formació d’acompanyar a les persones joves a l’hora d’escollir la trajectòria formativa més enllà de l’ESO. 

El projecte ha consistit en la gravació de 10 joves de la comarca de la Selva amb trajectòries diferents i 10 pòsters amb el codi QR per tal de donar l’opció de veure els vídeos des del mòbil o tableta en qualsevol moment. 

Durant el curs 2020 – 2021 s’han realitzat 2 xerrades als espais jove de Riells i Viabrea i de Breda i 35 xerrades a 9 instituts de la comarca de la Selva, que són: Institut de Santa Coloma de Farners, Institut de Riells i Viabrea, Institut Rafael Campalans d’Anglès, Institut de Vidreres, Institut Coll i Rodés de Lloret de Mar, Institut Sant Quirze de Lloret de Mar, Institut Rocagrossa de Blanes, Institut de Maçanet de la Selva i Institut S’Agulla de Blanes. 

Aquestes xerrades han anat dirigides a l’alumnat de 4t d’ESO i d’estudis postobligatoris (cicles formatius). S’ha arribat aproximadament a 900 joves de la comarca, entre instituts i espais joves. 

A la majoria dels casos, aquestes xerrades han anat acompanyades de la participació d’un dels protagonistes dels vídeos realitzats, la qual ha permès una interacció directe entre els i les alumnes i les persones joves del projecte. Per exemple, la Irene ha explicat com va viure el seu canvi de trajectòria formativa: d’acabar el grau de Dret a dedicar-se a bombera de la Generalitat de Catalunya. O en Nicanor que explica com es va sentir quan va haver de deixar primer del grau d’ADE (Administració i Direcció d’Empreses) per a dedicar-se a la música, que és el que realment li apassiona. Tots ells i elles han sigut persones molt generoses i han volgut compartir la seva experiència. 

Aquest any, continuem oferint aquestes xerrades a instituts i espais joves de la comarca, com també tot el material que se’n deriva. Es poden visualitzar tots els vídeos al nostre canal de youtube https://www.youtube.com/playlist?list=PL8jGptp47pNzv0xdlGb83RCUGQ_Bbb2we o escanejant el QR de les imatges!