Un curs més ple d’accions de l’Oficina Jove als IES de la Selva

Aquesta setmana ha començat el nou curs escolar 2021/2022 als centres de primària i secundària de Catalunya i els i les joves de la comarca de la Selva han tornar a les aules per continuar amb la seva formació reglada. 

Com cada any, l’Oficina Jove de La Selva estarà present en la gran majoria d’instituts de la comarca. Aquesta treballa conjuntament amb els centres educatius oferint diversos projectes i serveis amb la finalitat de dotar d’eines, recursos i estratègies que facilitin el desenvolupament del propi projecte de vida dels i de les joves i acostar la informació d’interès juvenil als instituts.

En aquest sentit, els projectes que es porten a terme van des de formacions per a delegats/es, dinamitzacions a les hores dels patis en relació als dies mundials de la salut, xerrades i dinàmiques de diferents temàtiques com ara d’estereotips de gènere, sexualitat, mobilitat internacional, què fer després de l’ESO, orientacions laboral, entre altres.

Tanmateix, també estarà present en alguns centres de primària mitjançant el projecte Petits implicats, el qual va començar fa 5 anys i que té com a objectiu potenciar la participació i l’implicació en el municipi de l’alumnat de 6è de primària.

Pel que fa a les mesures contra la COVID-19, aquest nou curs arrenca amb la majoria de mesures que ja estaven vigents el curs passat, com ara els grups bombolla, la higiene de mans, la ventilació d’espais i l’ús de la mascareta. Però s’incorporen algunes novetats com ara la de permetre la interacció entre diversos grups amb mascareta al pati o que l’alumnat que tingui la pauta completa de vacunació no hauran de confinar-se en cas d’una persona positiva a l’aula.

L’Oficina Jove de la Selva comença aquest nou curs amb molta energia i ganes de continuar acompanyant als i a les joves de la comarca en tot allò que necessitin.