MÚLTIPLES ACTIVITATS DES DE JOVENTUT PER CELEBRAR EL 8M

En motiu del Dia Internacional de les Dones, 8 de març, es porten a terme múltiples activitats en els diferents municipis de la comarca de la Selva

Tenint en compte que la lluita feminista és una reivindicació constant i no únicament un dia a l’any, des de l’Oficina Jove i les diferents àrees de joventut dels municipis de la comarca treballem dia a dia a dia per assolir la igualtat total.

Però això no treu que el vuit de març de cada any es posi el focus a la situació de desigualtat existent per tal de fer aflorar les dinàmiques patriarcals que encara estan presents.

És per aquest motiu que a la comarca de la Selva es portaran a terme diverses accions emmarcades en el 8 de març per posar en valor la figura de la dona així com reivindicar els seus drets. 

Per exemple a Hostalric s’ha gravat un vídeo amb diferents persones joves indicant què és per elles el feminisme, els estereotips de gènere… i que surt avui coincidint amb el 8M. També s’han fet dinàmiques als instituts, com ara a Sta. Coloma de Farners realitzant un mural amb diferents cartells indicant qui és “la dona 8 de març” per als i les joves o la participació de l’alumnat de secundària de l’INS Castell d’Estela d’Amer fent una lectura abans de l’exposició “Qui és Victòria Pujolar Amat?”. En diversos espais joves també es faran moltes activitats, des d’un cinefòrum a Sils, a un joc de l’oca versionat amb clau de gènere i un mural amb dones referents a Riudellots o un Kahoot per a la igualtat a Tossa, entre moltes altres.