La Brigada Jove present a dotze municipis de la Selva

El projecte Brigada Jove és una de les iniciatives de més èxit a la comarca on des de fa anys una bona part dels municipis el duen a terme amb el suport de l’Oficina Jove de la Selva. En aquesta nova edició s’han contractat un total de 73 persones joves de la comarca durant els mesos d’estiu donat suport a diferents equipaments municipals.

Aquest projecte vol abordar les problemàtiques d’accés al mercat laboral, especialment en les franges més joves de la població que es considera un dels sectors més vulnerables. La Brigada Jove té l’objectiu de millorar l’ocupabilitat dels i de les joves de la comarca per tal de fer front a l’elevada taxa d’atur juvenil, que s’ha agreujat arran de la situació d’incertesa i inestabilitat econòmica generada per la pandèmia del COVID-19. 

Així doncs aquesta iniciativa ofereix una primera experiència laboral en el marc dels serveis municipals i enguany 12 poblacions de la comarca l’han portat a terme durant els mesos de juliol i/o d’agost. En són exemple Santa Coloma de Farners, La Cellera de Ter, Sils, Riudellots, Vidreres, Breda, Sant Feliu de Buixalleu, Maçanet de la Selva, Vilobí, Caldes de Malavella o Riudarenes.

Es tracta d’un projecte formatiu i laboral dirigit a joves d’entre 16 i 25 anys, i per tant, a part de la tasca laboral, en la majoria de municipis els i les participants també han pogut gaudir d’unes formacions transversals que han permès adquirir tot un seguit de competències i habilitats professionals de cara al seu futur laboral. Un estiu més s’ha fet una aposta per l’acompanyament juvenil en l’entrada al món laboral en un entorn proper i es consolida una alta participació per part de les persones joves del territori.